Состојки:
  • 1 кг. Ронибет свежо свинско месо
  • 600-700 гр. Ронибет мелено месо
  • 500 гр. Ронибет пилешки стек
  • 500 гр. шампињони
  • 1 главица кромид
  • 1 чаша бело вино
  • По потреба: сол, мешан сув зачин, црн бибер, црвен пипер
Подготовка:

1. Од меленото месо се прават мали ќофтиња, а пилешкото и свинското месо се сечат на мали коцки, исто така се сечкаат и печурките и кромидот. Со тоа подготовката на продуктите е готова.

2. Во тавче на оган најпрво се запржуваат ќофтињата и се тргаат настрана, во истото тавче се запржуваат и свинското, а потоа и пилешкото месо, на крај во тавчето се пропржува кромидот на кој му се додаваат печурките.

3. Трите вида месо заедно со кромидот се ставаат во тава за печење, се додава виното, зачините и вода колку да се прекрие месото.

4. Се пече на 230 степени додека се редуцира течноста.

Добар апетит!

Од македонските домашни фарми – до вашата трпеза!